International
week

In de week van 6-10 mei vond op beide locaties de International Week plaats; een week lang stond alles in het teken van internationalisering. Een korte terugblik.

Soo Downe vertelde op beide locaties over de normaliteit van de baring en waarom het belangrijk is om dat te blijven nastreven.

Annemiek van der Kraan is jarenlang verbonden geweest als docent aan de Kweekschool voor Vroedvrouwen en nu AVAG. Zij is in 2016 voor 3 jaar geëmigreerd naar Saoedi Arabië en heeft daar kennis genomen van de cultuur. Zij vertelde heel inspirerend over haar ervaringen met deze cultuur, vrouwenrechten en geboortezorg.

Docent Jaap Oosterhoff vertelde over zijn jarenlange ervaringen in Zambia, en nam authentieke kleding mee!


Zweedse docenten Anna-Sara en Floor vertelden in Groningen en Amsterdam over preventie van perineumschade.

Docent Elke Slagt-Tichelman vertelde in Groningen over haar ervaringen in IJsland en de samenwerking met de verloskundigen daar. Ze was daar begin mei op

bezoek bij de president!

Docent Jolanda Boxem vertelde over haar bezoeken in Colombia waar ze twee keer is geweest. 1 keer om te praten over het opzetten van een verloskunde opleiding in dit land en 1 keer met een handelsmissie van de Nederlandse Rijksoverheid.

Jo Foster in Groningen

Zweden op de VAG.

Een workshop over

baringshoudingen.

Japan was het vijfde land, naast Australië, UK, Canada en Nederland met het meeste aantal bezoekers en inzenders van abstracts op het ICM-congres. Interessant! Maar hoe ziet de geboortezorg er in Japan uit? Miyuki Nakahara kwam vertellen over haar leven in Japan als verloskundige en het verschil met Nederland.

And last but not least vertelde Jo Foster samen met AVAG-studenten hoe leuk de minor in Nottingham is in module 4.1!

BEZOEK ZWEDEN

Eind maart zijn docenten uit Amsterdam, Wietske Duinsbergen en Joke Koelewijn, op bezoek geweest bij het Karolinska Instituut in Zweden. Het doel van de reis was uitwisseling van kennis en ervaring met docenten van de verloskundigenopleiding en met studenten, én kennismaken met de verloskundige zorg in Zweden. Ze bezochten een caseloadpraktijk, Wietske gaf een workshop Mindfulness en studenten gaven posterpresentaties. Het waren inspirerende dagen!


Ideeën gekregen? Plannen smeden? Neem contact op met Noortje Jonker.