image
image

Beste lezer,

2020 is een jaar geworden dat we niet snel zullen vergeten. Het jaar begon al spannend omdat we de weg in gingen slaan naar een nieuwe toekomst voor AVAG. We gingen ook de adviezen uit de evaluatie van het curriculum en van de werkgroep kwaliteitsgelden doorvoeren. En we werkten toe naar de oratie van onze kersverse hoogleraar Verloskundige Wetenschap. Kortom, veel werk aan de winkel en veel onzekerheid over waar we uit zouden komen. En toen stond de wereld om ons heen ineens in brand door de COVID-19 pandemie en de bijbehorende maatregelen. En ondertussen waren er ook nog de verkiezingen in de Verenigde Staten, werd de Brexit een feit, bracht de Black Lives Matter-beweging ook ons land in rep en roer, en ga zo maar door. Zoals ik al zei: een jaar om niet snel te vergeten. In de vorige InTouch stonden we vooral stil bij de gevolgen van de COVID-19 pandemie en de ontwikkelingen rond de toekomst van AVAG. Deze keer richten we ons – ondanks dat over de genoemde onderwerpen opnieuw weer veel te melden is – toch weer meer op de kern van AVAG: het onderwijs en onderzoek in de verloskunde. We lichten daar enkele mooie ontwikkelingen uit: het internationale onderwijsontwikkelingsproject TOTEMM, de stappen naar de ontwikkeling van een master Verloskunde (MSc) samen met de andere verloskunde opleidingen en de KNOV; en de mooie ontwikkelingen bij onze afdeling Verloskundige Wetenschap. Ank de Jonge, die op 22 januari van dit jaar (na tweemaal uitstel vanwege de COVID-19 maatregelen) uiteindelijk haar inaugurele rede heeft kunnen uitspreken, komt ook uitgebreid aan het woord. Verder zwaaiden we twee (zeer) ervaren docenten uit en geven we aan hoe we de aandacht voor diversiteit in de opleiding meer vorm willen gaan geven. Bij de volgende InTouch hopen we weer meer te vertellen over hoe de toekomst van AVAG eruit gaat zien na 2021. Ik wens u weer veel leesplezier met deze InTouch.

Wim Gorissen Directeur AVAG

InTouch

januari 2021, Nr. 26, 13de jaargang

InTouch is een gratis magazine voor alle afgestudeerden en relaties van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen. InTouch wil eraan bijdragen dat het contact tussen de Academie en iedereen die daar onderwijs heeft gevolgd of een relatie is, in stand blijft en zo mogelijk intensiever wordt. Wij stellen reacties en suggesties bijzonder op prijs. Hebt u opmerkingen of ideeën? Laat het ons weten!

Redactieadres

Vlaardingenlaan 1

1059 GL Amsterdam

Telefoon: 020-495 34 56

intouch@verloskunde-academie.nl

Redactie

Stefanie Hendriks, Anne-Marike Smit, Joyce Kors, Anna Tsiamparlis-Wildeboer, Bouchra Skakni, Veerle Takes

Eindedactie

Stefanie Hendriks

Ontwerp en opmaak

Fotografie

Ruud Pos

Adressenbestand

Conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gaat AVAG zorgvuldig met uw adresgegevens om. Indien u wijzigingen door wilt geven, kunt u dit mailen naar alumni@verloskunde-academie.nl of verzenden naar hierboven genoemd adres.

image